Brandveiligheid

Veilig versieren: NTA-8007

De NTA-8007 is een richtlijnen met betrekking tot het brandvertragend en brandveilig versieren van ruimten.
Met het versieren van een café, een theater of een winkelcentrum wil men de feestvreugde vergroten. Dit mag nooit een brandonveliige situatie creëren. Maar niet alleen de producten moeten (brand) veilig zijn. Ook de wijze waarop de versieringsmaterialen zijn bevestigd en in welke ruimte ze zijn opgehangen, spelen een cruciale rol als de versieringen onverhoopt toch vlam vatten.

De NEN publiceert daarom de NTA-8007. Deze technische afspraak geeft richtlijnen op het gebied van brandveiligheid van versieringsmaterialen. Deze NTA is van toepassing op alle gebouwen en ruimten, met uitzondering van woonruimten, en met name bedoeld voor zowel fabrikanten en importeurs als eindgebruikers, bijvoorbeeld decorateurs en uitbaters van een horecagelegenheid.

Ook toezichthouders, zoals de brandweer, hanteren de NTA-8007. Hierdoor worden eventuele onduidelijkheden in en verschillen van de wijze waarop wordt gecontroleerd, zoveel mogelijk beperkt.
NTA-8007 is voorzien van een toelichting waarin staat hoe en waarom de richtlijnen tot stand zijn gekomen. De toelichting zorgt ervoor dat de richtlijnen in de praktijk gemakkelijk zijn toe te passen.

Meer informatie: NENOnze kunstkerstbomen, guirlandes, kransen en kerstballen voldoen allemaal aan de Norm NEN 8007.
Het Nederlandse Certificaat van TNO Efectis is beschikbaar voor deze producten.